Hygiëne

Hoe en wanneer ontkalk ik mijn Senseo apparaat?

Het Senseo koffiepad apparaat is waarschijnlijk de meest populaire koffieautomaat in Nederland. In vrijwel elk huishouden staat wel een Senseo apparaat en is vooral handig voor een snelle koffie. Je hoeft geen koffie af te meten, je stopt de koffiepad in de Senseo en je krijgt automatisch een vers kopje koffie. Wel moet je regelmatig je Senseo ontkalken. Met de tips op Schoonmaakbaas.nl kun jij je Senseo weer volledig schoon en kalkvrij krijgen.

Wanneer is het tijd om te ontkalken?

Je hebt vaak zelf al door wanneer je de Senseo moet gaan ontkalken. Let bijvoorbeeld vooral op de waterdruk. Bij een nieuw gekochte Senseo komt er nog een mooie straal koffie uit het apparaat, maar als het apparaat vol kalk zit, zul je direct zien dat het water er meer druppelsgewijs uitkomt. Ook de smaak van de koffie kan aangetast worden door teveel kalk in de Senseo. De koffie moet een goede koffiesmaak én geur hebben. Wanneer dit ontbreek en als je ook het cremalaagje mist, dat is het duidelijk een teken dat je de Senseo moet ontkalken. Heb je een recent gekocht Senseo apparaat? Dan zal het apparaat jou waarschuwen met een waarschuwingslampje.

Hoe de Senseo ontkalken?

Schoonmaakbaas.nl geeft aan dat citroensap of een speciale ontkalker de beste middelen zijn om mee te ontkalken. Het ontkalken zelf werkt daarna heel eenvoudig. Je neemt het reservoir en vult deze bijna tot het maximum. Doe daarna de citroensap of de ontkalker erbij. Zet daarna de padhouder voor één kop koffie in het apparaat en zet het apparaat aan. Na je eerste kopje, zet je een twee, een derde, net zolang tot het reservoir leeg is. Daarna vul je het reservoir met schoon water en zet weer enkele malen de Senseo aan, zodat het systeem goed schoongespoeld wordt. Wanneer er helder schoon water uit he