Golfplaten voor dak

Er zijn verschillende soorten golfplaten, die zich uitstekend lenen voor het gebruik voor dakbedekking. In diverse golfplaatkleuren kunt u bijvoorbeeld een carport, houtopslagplaats, tuinhuis of hondenhok een dak bedekken. Welke type golfplaat voor u de juiste is, hangt af voor welk dak doel u het wilt gebruiken.

Polycarbonaat golfplaat
Deze type golfplaat is lichtdoorlatend en heeft een grote slagvastheid. Ze zijn tegen lage buitentemperaturen (- 20 graden) tot hoge temperaturen (100 graden) bestand. Ze zijn leverbaar in boogvormen in diverse boogmaten, of in rechte hoeken (damwanden).

Polyester golfplaat
De enkelvoudige polyester golfplaat kenmerkt zich doordat ze 50% lichtdoorlatend zijn. Ze zijn licht van gewicht, toch stevig door het gebruik van glasvezels en daardoor duurzaam in gebruik. Bestand tegen zwaar weer( hagel) en uv- bestendig.

PVC golfplaat
De kenmerken van deze enkelvoudige golfplaten hebben een groot voordeel, dat ze slecht brandbaar zijn. Hagel en andere weersomstandigheden hebben weinig invloed op PVC golfplaten. Ze zijn makkelijk te bewerken met gereedschap en daardoor fijn in gebruik.

Meer soorten golfplaten
Naast opgenoemde zijn er meer soorten golfplaten van goede kwaliteit en eigenschappen. Voorbeelden zijn:

  • Bitumen golfplaten: ijzersterk
  • Vezelcement golfplaten: tegenwoordig natuurlijk asbestvrij
  • Gegalvaniseerde golfplaten
  • Aluminium golfplaten
  • Verzinkte golfplaten

 

Voor een langere levensduur is het raadzaam om golfplaten regelmatig goed te onderhouden. Kijk het eventueel na op kleine beschadigingen of gebreken. De goten moeten minstens twee keer per jaar gereinigd worden en mos aanslag moet worden verwijderd. Lees meer over golfplaten op dakinformatie.nl

PVC vloer prijs

Binnen de categorie PVC vloeren zijn er in heel wat verschillende prijsklassen. Maar wat is nu een goede prijs voor zulke prachtige vloeren? Bij pvcvloerenxl.nl vindt men de beste prijzen per soort PVC vloer.

Wat kost zo’n PVC vloer nu eigenlijk?
Globaal genomen ligt het prijsniveau van PVC vloeren ongeveer even hoog als de prijzen van laminaat vloeren. De prijzen hebben dus een gelijkwaardig niveau. Wanneer men op zoek is naar een vloer van hoge kwaliteit, kiest men best voor een PVC vloer uit de prijsklasse die varieert van 15 euro tot en met 30 euro.

De goedkopere PVC vloer: ongeveer 10 euro
Hoewel de kwaliteit misschien iets minder hoogwaardig is, is deze vloer nog steeds uitstekend. Ideaal als vloer voor een slaapkamer voor kinderen of voor een studentenkamer.

Een perfecte prijs/kwaliteit-verhouding: tussen 15 à 25 euro
Deze vloeren zijn prima betaalbaar en beschikken over een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ze zijn ideaal om toe te passen in bijvoorbeeld een woonkamer. Eigenlijk kunnen ze haast overal in en zelfs rondom het huis gebruikt worden!

Industrieel of Design PVC: meer dan 30 euro
Deze vloeren zijn van een uitmuntende kwaliteit en worden gebruikt door bedrijven waar er elke dag duizenden mensen over de vloer moeten lopen. Het kunnen ook gewoon veel te dure topmerken zijn waarbij men flink extra betaalt voor de naam van het merk. De verhouding tussen kwaliteit en prijs zijn hier uit balans. Voor bedrijven is het de moeite waard te investeren in een goede PVC vloer die enkele jaren meegaat.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is behang dat wordt vervaardigd uit fijne glasvezels, die verweven worden op een speciale manier en geperst tot er sterk gaas is ontstaan. Glasweefselbehang is het behangsoort dat in nieuwbouw en renovatie woningen vaak wordt gebruikt, omdat het ontzettend sterk materiaal is en muren beschermt. Tevens sluit het behang ook mooi en naadloos aan, zodat er makkelijk overheen geverfd kan worden met latex of muurverf.

Goede eigenschappen van glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een duurzaam product en tegenwoordig zijn ze te verkrijgen in allerlei designs en soorten, waardoor het behang erg populair is. Naast dat ze brandvertragend en sterk zijn, is glasweefselbehang ook scheuroverbruggend. In bijna iedere gewenste verfkleur is het behang af te werken en is het stootvast en makkelijk te reinigen. Het aanbrengen van glasweefselbehang kan eenvoudig zijn, maar is niet voor iedere doe-het-zelf- er aangelegd. Het beste is om het te laten doen door behangspecialisten die ervaring op dit gebied hebben.

Vakmensen
Door uw woning door experts te laten doen, weet u zeker dat uw muren er prachtig en mooi uit gaan zien. De ervaren behangers van GlasvezelBehang.nu kunnen uw woning vakkundig met glasweefselbehang behangen en zullen u altijd van eerlijk advies voorzien. U kunt vrijblijvend contact opnemen of een offerte aanvragen.