Hoe en wanneer ontkalk ik mijn Senseo apparaat?

Het Senseo koffiepad apparaat is waarschijnlijk de meest populaire koffieautomaat in Nederland. In vrijwel elk huishouden staat wel een Senseo apparaat en is vooral handig voor een snelle koffie. Je hoeft geen koffie af te meten, je stopt de koffiepad in de Senseo en je krijgt automatisch een vers kopje koffie. Wel moet je regelmatig je Senseo ontkalken. Met de tips op Schoonmaakbaas.nl kun jij je Senseo weer volledig schoon en kalkvrij krijgen.

Wanneer is het tijd om te ontkalken?

Je hebt vaak zelf al door wanneer je de Senseo moet gaan ontkalken. Let bijvoorbeeld vooral op de waterdruk. Bij een nieuw gekochte Senseo komt er nog een mooie straal koffie uit het apparaat, maar als het apparaat vol kalk zit, zul je direct zien dat het water er meer druppelsgewijs uitkomt. Ook de smaak van de koffie kan aangetast worden door teveel kalk in de Senseo. De koffie moet een goede koffiesmaak én geur hebben. Wanneer dit ontbreek en als je ook het cremalaagje mist, dat is het duidelijk een teken dat je de Senseo moet ontkalken. Heb je een recent gekocht Senseo apparaat? Dan zal het apparaat jou waarschuwen met een waarschuwingslampje.

Hoe de Senseo ontkalken?

Schoonmaakbaas.nl geeft aan dat citroensap of een speciale ontkalker de beste middelen zijn om mee te ontkalken. Het ontkalken zelf werkt daarna heel eenvoudig. Je neemt het reservoir en vult deze bijna tot het maximum. Doe daarna de citroensap of de ontkalker erbij. Zet daarna de padhouder voor één kop koffie in het apparaat en zet het apparaat aan. Na je eerste kopje, zet je een twee, een derde, net zolang tot het reservoir leeg is. Daarna vul je het reservoir met schoon water en zet weer enkele malen de Senseo aan, zodat het systeem goed schoongespoeld wordt. Wanneer er helder schoon water uit he

Mama, mijn haar jeukt!

De start van het nieuwe schooljaar is spijtig genoeg ook regelmatig de start van een luizenplaag . Uw kind komt thuis met een briefje van school, er zijn luizen gesignaleerd. In tegenstelling tot vroeger is dit al lang geen schande meer, dit kan iedereen overkomen! Het heeft absoluut niets te maken met een slechte hygiëne en toch overvalt u een gevoel van schaamte als blijkt dat ook uw kind gezegend is met deze kriebelende beestjes.

Er zijn nu zeer effectieve middelen op de markt om deze plaag te stoppen en u hoeft echt niet het mooie lange haar van uw dochtertje kort te laten knippen zoals men vroeger dacht. In plaats van te panikeren en u te laten leiden door griezelverhalen, kan u zich over dit probleem zeer goed laten informeren via de website millium.nl. Daar kan u meer informatie vinden over hoe u het beste deze problematiek behandelt.

Er bestaan een heleboel huis tuin en keukenmiddeltjes, het internet staat er vol van. De ene zal al effectiever werken dan de andere maar hoe meer u probeert, hoe resistenter de beestjes worden en hoe moeilijker u ze verwijderd krijgt. Dus even nakijken op millium.nl wat u best wel en wat u best niet doet om op een snelle manier verlost te raken van deze vervelende kriebeldingen. Denk eraan, luizen zijn niet gevaarlijk enkel heel vervelend!