Papierformaten

Een hele handige website is de site maatmeten.nl. Op deze website kun je terecht als je wilt weten hoe groot een bepaald papierformaat nou is. Stel je neemt bijvoorbeeld het welbekende A4-tje. Dan weet je waarschijnlijk wel ongeveer aan te geven hoe groot dat is, maar je weet niet hoeveel centimeter. Laat staan dat je de inches weet.

Het komt voor dat je deze maten exact moet weten, wanneer je bijvoorbeeld een folder of flyer wilt maken, afbeeldingen wilt schalen of een boekje wilt maken. Of je krijgt een afbeelding binnen en moet weten volgens welk standaard formaat het opgemaakt is. Dan is het fijn dat er zoiets als maatmeten.nl staat waar je deze informatie even op kunt zoeken.

Als je bovendien ook nog eens zaken doet in het buitenland dan is zo’n standaard formaat bijna een must. Over de hele wereld kent men immers de standaard formaten A0 – A10 en B0 – B10, op de Verenigde Staten en Canada na dan. Maar niet over de hele wereld gebruiken ze het metrisch systeem. Vandaar ook dat je naast centimeters en millimeters gelukkig ook de inches op kunt zoeken. Dat communiceert ook een stuk makkelijker met je buitenlandse zakenpartners.

Naast de tabellen om formaten in op te zoeken tref je er ook veel info over een papierformaat aan. Waar wordt het nou allemaal voor gebruikt? Vaak weet je dat niet totdat je ineens iets moet maken. En dan is het toch wel handig als je ook gewoon aan de standaarden kunt voldoen.