Buitenlandse gerechten

Sinds dat de mensen uit Aziatische landen steeds meer in ons land neer zijn gestreken zijn de Nederlanders meer buitenlandse gerechten gaan eten. Rijst is er daar eentje van. Bijna elk gezin heeft tegenwoordig wel één keer per week rijst op het menu staan. Rijst gebruik je om nasi mee te maken en als gerecht bij het wokken van vlees en groentes. Vroeger werd rijst in Nederland gegeten als nagerecht. Een plakkerige witte rijst met boter en kaneel.

Soorten rijst

Er zijn vele rijstsoorten die weer op een andere manier worden bereid. Witte rijst wordt weer anders klaargemaakt dan bruine rijst of basmati. Gerechten als sushi worden altijd met witte rijst klaargemaakt. De pandanrijst is een rijstsoort uit Thailand. Heeft een lange korrel en een nootachtige smaak. Een Thaise groene curry is met deze jasmijnrijst een geweldige combinatie.
Rijst koken
Rijst koken kan een hele klus zijn wanneer je niet de juiste hoeveelheid water in je pan hebt gedaan. Te veel water geeft een natte, plakkerige rijst en met te weinig water loop je de kans dat de rijst aankoekt en aanbrand. Rijstkoker.net heeft de juiste oplossing om op een simpele manier rijst klaar te maken. Met een speciale rijstkoker zal de rijst altijd slagen. Voor elke portemonnee is een rijstkoker aan te schaffen. Rijstkoker.net heeft rijstkokers vanaf 20 euro in het assortiment. Met elke rijstkoker die u aanschaft via deze webshop zal een lekkere rijst op tafel komen. De duurdere soorten kunnen in de afwasmachine en zijn wat duurzamer. Kijk voor inspiratie op de desbetreffende website.